ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από τη νότια Ιταλία αναμένεται να κινηθεί ανατολικά επιδεινώνοντας τον καιρό της χώρας μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα βαρομετρικά συστήματα πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο όπου διακρίνεται και το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας.

ΧΑΡΤΗΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Έτσι λοιπόν από τις αμέσως επόμενες ώρες κύματα βροχών – καταιγίδων θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας μας με τα φαινόμενα αυτά να φτάνουν στα δυτικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου μέχρι και αργά το βράδυ σήμερα.

Πάντως το κύμα αυτό κακοκαιρίας αναμένεται να εξελιχθεί αρκετά γρήγορα με αποτέλεσμα αύριο μετά και τις πρωινές ώρες ο καιρός να έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές με τις βροχές – καταιγίδες να περιορίζονται προς το ανατολικό και νότιο Αιγαίο όπου εκεί η βελτίωση των καιρικών συνθηκών υπολογίζεται από το απόγευμα της αυριανής ημέρας και στη συνέχεια.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των βροχοπτώσεων – καταιγίδων σύμφωνα με το προγνωστικό μας μοντέλο.

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ

Η κακοκαιρία αυτή εκτός από τις βροχές – καταιγίδες, θα προκαλέσει κι ενίσχυση των βοριάδων οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ πιθανόν πρόσκαιρα προς τα βόρεια τμήματά του και τα 8 με αποτέλεσμα και την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Αν και ο καιρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, δεν θα συμβεί το ίδιο και για την 25η Μαρτίου όπου τα πρώτα στοιχεία θέλουν άστατες καιρικές συνθήκες που ενδεχομένως να επηρεάσουν και τις παρελάσεις.

Θα περιμένουμε να δούμε και τα νεότερα στοιχεία που θα τρέξουν τις επόμενες ημέρες μήπως και σταθούμε πιο τυχεροί.