Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Με τα καιρικά σκαμπανεβάσματα να κυριαρχούν χωρίς όμως να προβληματίζουν ιδιαίτερα, αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη εβδομάδα στη χώρα μας ενώ τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ήπιες καιρικές συνθήκες την Ανάσταση αλλά και την Κυριακή του Πάσχα με τις βροχές να μην απουσιάζουν όπως συνηθίζεται τη Μεγάλη Παρασκευή.

ΨΥΧΡΗ ΛΙΜΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΣΤΑΘΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός έντονα άστατου καιρού στη χώρα μας μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη – πρωί Μεγάλης Τετάρτης σε αρκετές περιοχές κύρια χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακόμη και τα χιόνια σε ψηλά βουνά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης. Ταυτόχρονα η έντονη διαφορά πίεσης που αναμένεται να δημιουργηθεί μέσα στο Αιγαίο θα ενισχύσει πρόσκαιρα τους βοριάδες κοντά στα 6 με 7 μποφόρ.

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΨΥΧΡΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ “ΔΙΠΡΟΣΩΠΟ” ΚΑΙΡΟ

Με δύο πρόσωπα αναμένεται να μας εμφανιστεί ο καιρός το διήμερο Μεγάλη Πέμπτη – Μεγάλη Παρασκευή οπότε και αναμένεται η κορύφωση των εκδρομέων του Πάσχα.

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Όσοι από τους εκδρομείς του Πάσχα αποφασίσουν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα με οποιοδήποτε μέσο τη Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν απόλυτο σύμμαχό τους τον καιρό μιας και θα θυμίζει πραγματική Άνοιξη με τον υδράργυρο να “σκαρφαλώνει” αργά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές κοντά στους 24° με 26° βαθμούς και τους ανέμους να μην δημιουργούν αξιόλογα προβλήματα τόσο στη ξηρά όσο και τη θάλασσα.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με τον καιρό να εναρμονίζεται με το πνεύμα της ημέρας αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Παρασκευή για  πολλές περιοχές της χώρας μας που σημαίνει ότι οι βροχές θα εναλλάσσονται με τις συννεφιές και την ηλιοφάνεια και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα. Ταυτόχρονα θα παρατηρηθούν και μεγάλες θερμοκρασιακές αντιθέσεις ανάμεσα στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα όπου θα κάνει κρύο και τις υπόλοιπες περιοχές όπου ο υδράργυρος δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα ξεπερνώντας τοπικά ακόμη και τους 20° με 22° βαθμούς κελσίου αργά το μεσημέρι.

Αιτία για τα παραπάνω που αναλύθηκαν, ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα περάσει από τα βόρεια Βαλκάνια διαμορφώνοντας αυτόν τον άστατο καιρό. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η περιφορά του επιταφίου για πολλές περιοχές της χώρας μας δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μιας και εκτιμούμε ότι αυτός ο άστατος καιρός θα υποχωρήσει προς το απόγευμα με εξαίρεση ίσως περιοχές που βρίσκονται από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια όπου θα επιμείνουν κάποια υπολείμματα αστάθειας.

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΜΕ ΗΠΙΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το Μεγάλο Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με καλοτάξιδες θάλασσες, πολλές ώρες ηλιοφάνειας και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κυλάει και η Κυριακή του Πάσχα με το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία να μην αντιμετωπίζει προβλήματα από πλευράς καιρού για τις περισσότερες περιοχές. Και λέμε για τις περισσότερες κι όχι όλες μιας κι ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα προσπαθήσει να μας προσεγγίσει οπότε και είναι αρκετά πιθανό να δώσει κάποιες βροχές ιδιαίτερα από το μεσημέρι και στη συνέχεια στα δυτικά και βόρεια, ενώ λόγο εποχής η θερμική αστάθεια ίσως δώσει μπόρες το απόγευμα σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Πάντως όπως και να έχει η εξέλιξη αυτή φαίνεται να λαμβάνει χώρα από μεσημέρι και στη συνέχεια οπότε σε πολλές από τις περιοχές που αναφέραμε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψησίματος ίσως όμως επηρεάσει το πασχαλινό γλέντι. Οπότε καλό είναι στα δυτικά και βόρεια αλλά και σε ορεινές περιοχές να ληφθεί μέριμνα σε περίπτωση που επαληθευτούν αυτά τα προγνωστικά δεδομένα.

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΜΕ ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Για όσους αποφασίσουν να επιστρέψουν τη Δευτέρα του Πάσχα φαίνεται ότι δεν θα έχουν με το μέρος τους τον καιρό. Και αυτό γιατί το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία φαίνεται να εξαπλώνεται στη χώρα μας δίνοντας σε πολλές περιοχές βροχές αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Σε ότι αφορά τους ανέμους δε φαίνεται να προβληματίζουν ιδιαίτερα ώστε να υπάρξουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.