ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΖΕΣΤΗΣ (ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ)

Με τα μελτέμια να κρατούν ακόμη τη θερμοκρασία σε ανεκτά για τον ανθρώπινο οργανισμό επίπεδα, αναμένεται να φτάσουμε μέχρι και την Κυριακή, οπότε και στη συνέχεια η εξασθένιση και ο περιορισμός αυτών θα μας οδηγήσουν σιγά σιγά σε πολύ θερμές καταστάσεις με τα θερμόμετρα να γράφουν ακόμη και πάνω από 40° βαθμούς κελσίου.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΝΕΜΟΥ

ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Από Δευτέρα και στη συνέχεια πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τη βόρεια Αφρική επηρεάζοντας μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και με έμφαση το ανατολικό της κομμάτι.

Η κορύφωση αυτής της ισχυρής θερμής εισβολής αναμένεται το διάστημα Τετάρτη με Παρασκευή με τον υδράργυρο να ξεφεύγει ακόμη και πάνω από τους 40° βαθμούς κελσίου.

ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Αυτή η πολύ θερμή αέρια μάζα φαίνεται να εκτονώνεται με την μεγαλύτερη έντασή της προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Μετά και την Παρασκευή, οι βοριάδες φαίνεται να παίρνουν και πάλι τη σκυτάλη για να απομακρύνουν ή και να εκφυλίσουν αυτή την πολύ θερμή αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο συμβατές για την εποχή θερμοκρασιακές συνθήκες παραμένοντας όμως και πάλι σε πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα.